Byvandringer inkl. vin og snacks

Oplev København med 6 forskellige vandringer m. historiker + sommelier
149DKK
FØRPRIS 249 DKK
Spar 40 %
Udløbet
16 har købt
Vin & Foredrag ApS er aftalepartner. Daily's er formidler af dette tilbud.

Den lille verdensby København

Er du overbevist om, at du ved næsten alt om København, eller vil du gerne lære en masse fun facts om den lille verdensby? Sammen med ægteparret Wolfgang og Camilla kan du nu få en oplevelse, du sent vil glemme! Wolfgang er uddannet historiker, og Camilla er sommelier - og det betyder, at en byvandring med dem både byder på noget godt for hjernen og ganen! (... og så hjælper lidt vin også mod trætte ben, når I sammen oplever købstaden!)

Hvor går turen hen?
Vandringerne har hver gang et af Københavns markante haveanlæg som udgangspunkt, hvor I begynder med det enkelte spørgsmål: Hvorfor ser anlægget ud som det gør? To af haverne er kirkegårde, to er tidligere militærområder, en var kongens helt egen refugium. I kigger på monumenter – mindesteder, og får noget at vide om deres historie, kunsthistorie - og så meget andet! Wolfgang er en engageret og erfaren formidler, der ikke blot ved (næsten) alt om København - men også formår at tilpasse byvandringen til sit publikum. 

Sommelier Camilla Plougsted udvælger en flaske vin, der passer til hver vandring, og nogle gå-egnede snacks. Du skal blot huske at medbringe dit eget vinglas!

Gå med når historiker og foredragsholder Wolfgang Karl går søndagstur og besøger hhv. Ørstedsparken, De københavnske volde, Assistens kirkegård, Kongens have og Vestre kirkegård og andre spændende steder.



Der er max. 50 pladser pr. byvandring.

Vælg mellem: 

  • Ørstedsparken – en roman fra romatikkens tid
    søndag den 4/12-2022 kl. 14-15.30

  • Kongens have – den eventyrlige have
    søndag den 11/12 kl. 14-15.30

  • Assistens Kirkegård, de levendes kirkegård, som et digt af Dan Turèll
    søndag den 18/12 kl. 14-15.30

  • Vestre kirkegård – det borgerlige epos...
    søndag den 8/1 kl. 14-16

  • Københavns voldanlæg – en militarisk ballade
    søndag den 15/1 kl. 14-15.30

  • Kastellet & Langelinie – historie med STORE bogstaver!
    søndag den 22/1 kl. 14-15.30

OBS. Husk at medbringe eget vinglas til byvandringen!

Information

Se mere

Ørstedsparken – en roman fra romatikkens tid
søndag den 4/12-2022 kl. 14-15.30
Mødested: Indgangen, Nørre Farimagsgade/H. C. Andersens Boulevard

  • Parken er en del af Københavns gamle forsvar, den militære struktur kan stadig identificeres – hvis man vil, bedre er det vel at nyde den romantiske stemning: flotte gamle træer, dejlige perspektiver, helt naturligt og nøje planlagt – typisk for det man kalder ”en engelsk have” fra 1800-tallet, romantisk og moderne: Den fine bro over den lille sø er ”udført som et smedejernsgitter og er formentlig Danmarks ældste bro af denne type.”
  • Mange skulpturer i parken fortæller historier som kunne være stof for store romaner: de to Ørsteds – politikern fra grundlovens tid, og hans bror, videnskabsmanden; Bertel Thorvaldsen, meget gådefuld og mystisk fremstillet i Einar Utzon-Franks værk fra 1943. Og kunne ikke Nathalie Zahles liv fortælles som om det var en roman af Charles Dickens? – Til 1800-tallet hører også den grænseløse beundring for antikkens skulpturer – og der er der mange af! Vi må i hvert fald finde dem, der har med vin at gøre! En satyr? Bacchus barnet?

Kongens have – den eventyrlige have
søndag den 11/12 kl. 14-15.30
Mødested: Damegangen, indgang fra Gothersgade lige overfor Cinemateket

  • Hvis Danmark var Christian 4. rige og København hans hovedstad – hvorfor skulle den store mand ikke også få sin helt egen have? Kongens have var kongernes og den fine overklasses univers: med ædle planter opstillet i 1600-tallets barokke, symmetriske orden, men der var også plads til frugtræer samt køkkenhave til hoffets forplejning.
  • Der var fontæner og et lysthus og kong Christian byggede sin egen romantiske rede midt i det hele: Rosenborg slot, hvor han oplevede kærlighedens glæder og smerter med sin elskede Kirsten Munk – i dag er der flere skulpturer, der minder om eventyr og kærlighed – nymfen Ekko, liden Gunver, og eventyrenes store fortæller: H.C. Andersen. Meget passende findes der i dag et Marionet teater på stedet.

Assistens Kirkegård, de levendes kirkegård, som et digt af Dan Turèll
søndag den 18/12 kl. 14-15.30
Mødested: Kapelvej 4, 2200 København N

  • Et ægte paradoks: Assistensen er en kirkegård, hvor døden virker meget fjernt; et mødested for de levende og de der er gået – der er store gamle gravmonumenter, dog også tit masser af lys og blomster midt i Nørrebro, der hersker sjældent dyster stemning, der er hurtige cyklister og andre folk som har travlt, ammende mødre på en bank ved siden af barnevognene.
  • Folkelig var denne kirkegård fra 1700-tallets pestepidemi lige fra begyndelsen; i 1799 måtte der formuleres en instruks, hvori det blev forbudt at "Æde- og Drikkevarer falholdes eller fortæres på Kirkegården, eller at der på samme holdes Musik eller foretages noget, der ligner Lystighed." – vi nyder stemningen og ser på de kendtes gravsteder som Bohr, Kierkegaard, Andersen, de store navne – og lægger mærke til de små tegn af liv og kærlighed - en joint hos Dan Turèll, en bamse hos Natasja…

Vestre kirkegård – det borgerlige epos ...
søndag den 8/1 kl. 14-16
Mødested: Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København SV

  • Et epos er den store fortælling, lang og udførlig; borgerlig er det tidsalder hvor denne kirkegård blev anlagt, 1870. København vokser, bliver industriby, derfor er Vestre Kirkegård den største af de Københavnske kirkegårde, der ligger mange arbejder begravet her, men også deres arbejdgiver, de store mænd fra industrien, fx H.N. Andersen, erhvervsmand, etatsråd og stifter af Østasiatisk Kompagni.
  • Episke fortællinger – om første verdenskrig, gullaschbaronerne og 19 døde engelske soldater, ofre for den ”spanske syge”; om den danske politik mellem systemskifte og besættelsestiden, P. Munch og Stauning og de mange tyske døde fra anden verdenskrigs tid; et overskrift fra 2016: ” Det Røde Hav er klar til at modtage Anker” – rød, fordi der hviler så mange kendte socialdemokrater ved den lille sø på kirkegården... Hvordan Danmark blev moderne kan ses under turen – sinfonikern Carl Nielsens gravsted med Cheruber, skabt af hans hustru Anne og ikke langt derfra Jazz trompeter og bandleader Thad Jones´gravsten med bogstaver der swinger.

Københavns voldanlæg – en militarisk ballade
søndag den 15/1 kl. 14-15.30
Mødested: Den lille terrasse med bænke ved hjørnet af Enveloppevej og Torvegade

  • Hvornår begyndte det københavnske borgerskab at promenere på byens volde store bededagsaften? Var det Vor Frue kirkes klokkespil fra 1747 der lokkede dem ud, til voldene, hvor det duftede af forår og nyudsprungne træer? Klokkespillet blev ødelagt i 1807, som så meget andet i byen under bombardementet ...
  • En ballade er en digt, der fortæller en historie og der er mange dramatiske historier at fortælle, på en tur med Ravelinen i Christianshavn som udgangspunkt – i dag et kendt restaurant, men en ”Ravelin” var en vigtig del i gamle tiders forsvarsanlæg; det var vigtig at sikre en by så at andre mennesker, ikke vedkommende, ikke kunne komme ind, helt enkelt! København var en fæstning, der var kampklar, med en flåde, der var værdig en stormagt – mod tyskerne fra Hansa tiden, den svenske stormagtskonge Carl X. Gustav, der forsøgte at storme byen med sine landsknægte en vinternat i 1659, mod Briterne under Napoleonkrigene – indtil ny militærteknologi gjorde voldene overflødig (se tur II, Ørstedsparken...)
  • Landskab forvandler sig til ”terræn” og Christianitter til københavnske borgere fra svenskerkrigenes tid!

Kastellet & Langelinie – historie med STORE bogstaver!
søndag den 22/1 kl. 14-15.30
Mødested: Store Kongensgade 136 (Grønningen, ved Atlas statuen)

  • Vi mødes hos Carl Nielsen og Atlas, ved Grønningen, hvor vi får et første overblik over Kastellet, Københavns voldanlægs magtfulde citadel. Turen byder på en rejse gennem Danmarkshistoriens farlige stunder – belejringen i 1659, Lord Nelsons dristige manøvrer i 1801, anden verdenskrigs epoke, repræsenteret med flere vigtige monumenter – til og med en meget levende buste af store Winston himself!
  • Ved Langelinie møder vi dansk søfartshistorie, genopfrisker vores viden om Gefionmyten, møder en elegant fransk prinsesse fra huset Orléans og minder Mylius-Erichsen, Grønlandsforskeren, hvis lig aldrig blev fundet (+1907). Selvfølgelig er der også en mulighed for at tage selfies ved den lille havfrue...

 

Betingelser

Se mere
Kan indløses fra 26.11.2022 til 23.01.2023
  • VIGTIGT: Der er ikke fortrydelsesret på dette køb, så billetterne kan ikke refunderes efter køb. Hvis du ikke får benyttet din billet, kan du heller ikke få beløbet refunderet til din Downtown-konto.
  • Dit værdibevis gælder til byvandringen den dag og det tidspunkt, du har købt til.
  • Værdibeviset gælder for 1 person.
  • OBS. Husk at medbringe eget vinglas til byvandringen!
  • Husk at medbringe dit værdibevis på dagen. Dit værdibevis gælder som billet.
  • Tjenesteydelsen leveres af aftaleparten. Downtown DK ApS er derfor ikke ansvarlig for eventuelle fejl eller mangler i forbindelse med aftalepartens levering af tjenesteydelsen.
  • Er du i tvivl omkring betingelserne vedrørende dit køb? Find svaret her: www.downtown.dk/kbh/pages/faq

Aftalepart

Se mere
Vin & Foredrag ApS
CVR: 36735643
Adresse
Læssøegade 7, kld.
2200

Beliggenhed

Se mere
Vin & Foredrag
Ørstedsparken 1358 København
Vin & Foredrag
Kongens have 1350 København
Vin & Foredrag
Assistens Kirkegård 2200 København N
Vin & Foredrag
Vestre kirkegård 2450 København
Vin & Foredrag
Københavns voldanlæg 2300 København
Vin & Foredrag
Kastellet & Langelinie Store Kongensgade 136, 1264 København
Indlæser kort...

Byvandringer inkl. vin og snacks

Oplev København med 6 forskellige vandringer m. historiker + sommelier
149DKK
FØRPRIS 249 DKK
Spar 40 %
Udløbet
16 har købt
Vin & Foredrag ApS er aftalepartner. Daily's er formidler af dette tilbud.

Der er max. 50 pladser pr. byvandring.

Vælg mellem: 

  • Ørstedsparken – en roman fra romatikkens tid
    søndag den 4/12-2022 kl. 14-15.30

  • Kongens have – den eventyrlige have
    søndag den 11/12 kl. 14-15.30

  • Assistens Kirkegård, de levendes kirkegård, som et digt af Dan Turèll
    søndag den 18/12 kl. 14-15.30

  • Vestre kirkegård – det borgerlige epos...
    søndag den 8/1 kl. 14-16

  • Københavns voldanlæg – en militarisk ballade
    søndag den 15/1 kl. 14-15.30

  • Kastellet & Langelinie – historie med STORE bogstaver!
    søndag den 22/1 kl. 14-15.30

OBS. Husk at medbringe eget vinglas til byvandringen!